Inredning som får det att vattnas i munnen

God mat och härligt sällskap hör till några av de enklaste nöjena i livet. För att skapa rätt förutsättningar för långa måltider med mycket njutning gäller det att inreda matplatsen på rätt sätt.

Så inreder du för härliga måltider

En matplats kan inredas i flera olika stilar som fungerar i både ett kök eller i en del av ett vardagsrum. Oavsett om din inredning är minimalistisk eller romantisk finns det dock några gemensamma saker att tänka på när det gäller inredningen av matplatsen. Självklart ska du välja en stil som passar ihop med övrig inredning men kom ihåg att platsen ska fungera praktiskt i vardagen. Välj ett bord som är tillräckligt stort och bekväma matsalsstolar som gör att alla runt bordet sitter bra. Hos BoConcept behöver du inte välja mellan det estetiska och det praktiska då möblerna är både funktionella och stilrena. Tack vare den tidlösa designen kan du behålla stolarna länge, något som är bra både för miljön och plånboken eftersom du inte behöver byta ut dem efter några år.

En matplats ska kännas hemtrevlig och inbjudande för att familj och vänner ska vilja samlas där och sitta och prata och skratta tillsammans under långa mysiga måltider. Inred gärna med ett stort bord där det finns gott om plats för att ställa fram grytor och skålar med massor av god mat. En vacker duk skapar fin stämning men tänk på att välja en duk som går att tvätta i tvättmaskin så att du inte behöver oroa dig för fläckar. Belysningen kring matplatsen är mycket viktig för att skapa rätt stämning. En dämpad belysning är mysig men det måste var tillräckligt ljust för att det ska gå att se maten. Stearinljus är naturligtvis en klassiker men även punktbelysning runtomkring bordet är ett bra sätt att få till ett behagligt ljus.

Återbruk av inredningsdetaljer vid matplatsen

Återbruk är en av de hetaste inredningstrenderna för tillfället eftersom miljömedvetenheten i samhället har ökat under de senaste åren. Fynda därför gärna vackra ljusstakar, tallrikar och bestick i second hand-affären eller på loppisen. Udda skålar och glas är också lätta att hitta i second hand-affärer och bidrar till att skapa en helt unik dukning. Servetter, en brödkorg och salt- och pepparkar bidrar också till en ombonad känsla. Blanda gärna gammalt och nytt och lyxiga detaljer med enkla. Glöm inte bort att akustiken är viktig för att det ska gå att höra varandra när ni är många vid bordet. För att inte ljudet ska eka alltför mycket är det bra att ha mycket textilier i närheten. Gardiner, mattor och en duk på bordet gör att ljudet dämpas när ni är många som äter tillsammans. Sist men inte minst gäller det att bjuda på god mat för att matplatsen ska bli en succé!

Leave a Comment