3 enkla inredningstips för sommaren

Sommaren är äntligen här för att fylla dina sinnesintryck med sina vackra ljusa färger och sin härliga värme. Detta innebär också att du har möjligheten att bjuda in sommaren i ditt hem med hjälp av några enkla knep som du kan ta till i din inredning. Det är ett perfekt sätt att verkligen maximera sommaren, och få uppleva den även när du är inomhus.

Vi ska inte snacka för mycket, utan gå direkt in på huvudrätten.

1. Välj somriga färger

Sommaren förknippas ofta med ljusa färger. Vita väggar kan till exempel göra att rummen känns mycket ljusare. Och varför inte krydda med lite färgstarka färger? Som en cerise kudde i soffan eller kanske en havsblå fåtölj. Små saker kan göra mycket för känslan av ett rum.

2. Simplistiskt och öppet

Skala ned på mängden saker du har i ditt hem för att skapa en mer elegant och öppen känsla, där ljuset har större möjlighet att färdas. Se till att så mycket ljus som möjligt kommer in genom fönstren. Fönstren kan dessutom prydas med ljusa gardiner i tunt och genomskinligt material. Detta kan förstärka ljuset, istället för att blockera det, vilket ju hör sommaren till.

3. Ta in lite grönt!

Med grönt menas inte att du ska måla väggarna gröna, utan här syftas på växter. Ta in många växter, och ha stor variation för att verkligen få den där sköna naturligt mysiga känslan. Blommor, små träd och kanske till och med någon grönsaksplanta är några alternativ som kan rekommenderas. Växterna gör dels luften renare, men bjuder också på en känsla av natur. Känslan du får när du är ute och promenerar i skogen eller på annat vis vistas i naturen.

Det finns massor av sätt att inreda sitt hem på inför sommaren. Dessa är några förslag som kanske kan vara värda att prova. Det är alltid kul att experimentera lite.

Leave a Comment