Dina möbler är för stora – eller för små!

Det här är faktiskt en av de absolut vanligaste inredningsmissarna i svenskarnas hem. Man kan tro att det är busenkelt att hitta rätt storlek på sina möbler, men sanningen är att vi i många fall väljer alldeles för stora (eller för små) alternativ. Om du har en liten soffa i ett mycket stort vardagsrum kan det nästan se ut som att du har försökt att inreda att dockskåp, men det kan se minst lika fel ut om du väljer en soffa för åtta personer i ett mycket litet rum. Även en stor, tung och klumpig fåtölj bredvid en nätt soffa ger inte rätt intryck.

Det bästa du kan göra för att lösa problemet är att börja om från början. Det är tyvärr så att en för stor eller liten möbel kan förstöra allt jobb som du har lagt ner på inredningen i ett rum. Det ser helt enkelt inte bra ut. Se till så att du försöker att anpassa möblerna efter den yta som du har att jobba med och kom ihåg den gyllene två tredjedelars-regeln.

Två tredjedelars-regeln går ut på att du väljer möbler som är två tredjedelar av väggen som dem har bakom sig. Soffan ska t.ex. inte utgöra mer än två tredjedelar än väggen bakom, vardagsrumsbordet ska inte vara större än två tredjedelar av soffans totala längd o.s.v. Det här regeln kan man använda både när man köper möbler, men även när man vill att inredning, tavlor och dekorationer ska placeras snyggt på väggarna. På Villalivet.se kan du läsa mer om den här gyllene regeln och hur du använder dig av den för att skapa balans.

Leave a Comment