Inred med gamla böcker

Har du en hög med massa gamla böcker som du varken läser eller har speciellt stor användning för? Då kan du använda dina böcker till att skapa inredning i ditt hem. Nu kanske du tänker på att vi ska rekommendera dig att fylla upp bokhyllan med böckerna så att de ”får liv” igen, men det är helt annan typ av inredning som vi tänker på. Här kan du läsa om ett flertal roliga sätt som du kan återvinna dina gamla böcker och skapa personlig och unik inredning till hela hemmet.

Bordduk av sidor – Vad är mer passande till middagen med bokklubben än en bordduk gjord av gamla boksidor? Är du extra pysslig av dig så ser du till att skapa spetsmönster på sidorna och låter sidorna löpa över bordet likt en, ja, löpare.

Tapetsera läshörnan – Har du en läshörna i hemmet som du inte har fått sådär mysig och hemtrevlig ännu? Ta några gamla böcker som du inte läser, riv ut sidor och använd dessa som tapet. Förutom att du får en vägg som uppmuntrar dig till att öppna upp ännu fler böcker, så får du också en unik inredningsdetalj.

Lampfot av böcker – Tråkiga lampfötter kan då vilket hem som helst att se budget ut. Genom att trä böcker på den tidigare lampfoten kan du skapa en bordslampa utöver det vanliga. Använd dig av en borr för att borra ett hål i böckerna och stapla de sedan på varandra på lampfoten. Du kan själv välja om du vill ha böckerna ståendes eller liggandes. Klart!

Sänggavel – Vill du att dina böcker ska synas, men inte i bokhyllan? Då kan du prova att göra en sänggavel av dina böcker. Det enda du behöver är ett gäng böcker som du inte är i behov av längre och ett sätt att fästa dessa över din säng. Rekommenderat är att du använder en riktigt stabil teknik. Det är aldrig kul att vakna mitt i natten av att böcker faller ner i huvudet.

Sidobord – Det enda du behöver för att skapa dig ett snyggt sidobord av böcker är en glasskiva och en hög med just böcker. Stapla böckerna på varandra till önskad höjd och använd gärna lim för att säkerställa att de håller ihop på ett stadigt sätt.

Leave a Comment