Så smyckar du hemmets väggar

Att ha tavlor och foton uppsatta på väggarna gör hemmet personligt och ombonat. För att det ska bli snyggt och passa in med den övriga inredningen finns det dock några saker som är viktiga att ha i åtanke när man bestämmer vad man ska sätta upp på väggarna.

När det gäller att välja vilka motiv man vill ha på sina tavlor finns det inga rätt eller fel utan det är din personliga smak som avgör. Kanske har du något särskilt föremål, eller en särskild plats i världen som du tycker mycket om? Då kan en bild – illustrerad eller fotograferad – på detta vara ett utmärkt val till tavla. Inramade och förstorade fotografier på sina nära och kära gör hemmet än mer personligt. Är du en bokälskare kan ett citat från någon av dina favoritböcker vara fint att ha inramat.

Vissa tavlor är inramade när de köps, men fotografier och andra personliga motiv behöver du själv välja ram till. Det finns en uppsjö av ramar att välja bland och det gäller att hitta rätt ram till rätt motiv. Till vissa motiv är en mörkare färg på ramen att föredra, till andra motiv kan det passa bättre med en ljusare ram. Till vissa motiv kan det också passa med en riktigt färgstark ram. Du får helt enkelt prova dig fram för att se vad du tycker bli snyggast.

Placering av tavlorna är också otroligt viktigt och kräver en del eftertanke för att det ska bli riktigt snyggt. Här finns det några olika alternativ att välja mellan. Väljer du att placera tavlorna i grupper är det viktigt att kolla på vad som passar ihop. Tänk då på att tavlor som ska hänga tillsammans inte bör vara alltför färgstarka. Du kan enkelt få en överblick över dina tavlor genom att lägga ut dem på golvet och på så sätt prova dig fram till hur du vill arrangera dem på väggen.

Leave a Comment