3 inredningstips för den lilla bostaden

Har du en liten lägenhet eller behöver utnyttja ett rum maximalt? Genom att inreda på rätt sätt kan du både göra att bostaden känns större och nyttja den bättre. Här kommer tre inredningstips till den lilla bostaden.

1# Smart förvaring

A och O för att kunna ha ordning är bra förvaring. Om du bor på en liten yta är det ännu viktigare. Det finns flera saker du kan göra. Först och främst bör du använda alla tomma utrymmen du har som vanligtvis står tomma: under sängen, under skåp och golvsockeln i köket. Bygg in en låda i golvsockeln och du har mer plats i köket. Just förvaring på golvet är smart i små bostäder, då för mycket förvaring på höga skåp kan göra att rummet känns mindre. Sedan bör du också satsa på en snygg och billig byrå som både är en vacker möbel och som slukar saker. Du hittar din byrå hos mobelbazaren.se som har allt du behöver för hemmet.

2# Rätt färger

Rätt färg i rätt rum gör stor skillnad. I mindre lägenheter och rum bör man satsa på ljusa färger. Du måste inte ha allt i vitt om du tycker att det känns för opersonligt eller som om alla har det. Ljusljusgul, äggskalsvitt eller en ljus champagne fungerar också, men det måste dra mot vitt. Det gör att rummet känns större. Om du vill ha en vägg i färg, kan du tapetsera den vägg som har dörr. En snygg fondvägg ger liv, men låt resten vara så ljus som möjligt.

3# Spegel och fönster

Speglar och fönster gör att ett rum känns större. Om du har möjlighet att byta till större fönster så har värdet på ettan eller rummet ökat rejält. Genom att sätta upp speglar får du också rummet att kännas större. Det finns många smarta saker du kan göra för att inreda din lilla bostad eller rum på rätt sätt.

Leave a Comment