Inred med lampor

Lampor är ett utmärkt sätt för att skapa en stor förvandling i hemmet. Rätt belysning kan göra att ett rum känns mysigare, större och luftigare. Dessutom behöver det inte kosta skjortan. Här kan du läsa mer om hur du bäst inreder med lampor.

Använd flera ljuskällor

De flesta har för få lampor i rummet. Genom att addera fler ljuskällor skapas en dynamik i rummet.

Genom att addera snygga vägglampor kan du ge rummet och inredningen ett lyft. En vägglampa har flera användningsområden. Den kan användas för att punktbelysa inredningen eller lysa upp väggen. Den kan även vara dekorativ eller ge en härlig stämningsbelysning. Många väljer att ha en vägglampa riktad mot favoritföremålet i rummet, till exempel en fin tavla eller ett bord. Du kan vara kreativ och använda flera vägglampor för att skapa en intressant miljö. Om du har en vacker tapet i rummet kan det vara effektfullt att punktbelysa denna.

Tänk på belysningens funktion

Olika lampor har olika funktion. Det är viktigt att ett hem har olika sorters lampor för att det ska vara funktionellt, hemtrevligt och snyggt. Allmänbelysning är den huvudsakliga lampan och utgörs ofta av taklampan. Funktionsbelysning är riktad belysning som underlättar när du bör utföra något särskilt, exempelvis matlagning eller läsning. Funktionsbelysningen behövs framför allt vid matbordet, sängen och skrivbordet. Sist, men inte minst är det viktigt med stämningsbelysning som gör hemmet mysigt, exempelvis dimmers och dekorativa ljuspunkter.

Leave a Comment