Små inredningsdetaljer du kan göra själv

Det finns otroligt mycket inredning och dekorationer som du kan skapa på egen hand. I många fall väljer vi att köpa dyr inredning i butikerna, även om vi mycket väl vet att det skulle vara busenkelt att klara av på egen hand. Här nedan hittar du en lista på några inredningsdetaljer som du kan få ihop på bara några minuter, men som ändå kan göra stor skillnad för utseendet i ditt hem.

Tidningsställ – Majoriteten av alla människor har en och en annan tidning hemma, men oftast ligger de slängda i hemmet och presenteras inte på rätt sätt. Med hjälp av två stycken snygga läderband av tjockare slag så kan du skapa otroligt fina ”öglor” att förvara dina tidningar i. Du tar bara varje ände på läderbandet och fäster i väggen med hjälp av en spik. Vill du ha tidningarna hoprullade gör du en liten ögla och ska de vara utvecklade gör du en större.

Stege – Det har blivit otroligt populärt att inreda med hjälp av en stege. Stegen kan fungera som en hängare för kläder och modemagasin, men fungerar lika bra som en bokhylla. Det enda du behöver är plankor som är tillräckligt långa och naturligtvis mindre plankor som fungerar som trappsteg. Måla stegen i en häftig färg för att hålla dig till de inredningstrender som råder.

Kombinerad spegel och hylla – Har du för lite utrymme i din bostad för både en spegel och en hylla för alla dina produkter? Då kan du kombinera dessa. Använd dig av en stadig skiva som är tillräckligt stor för att rymma både spegel och hyllplan på sidan om. Vill du inte hänga upp spegeln på väggen gör den sig minst lika snygg ståendes på golvet.

Eget sängbord – Att hitta ett snyggt sängbord är inte alltid det lättaste, men att snickra ihop ett eget är ingen konst. Det enda du behöver är fyra stycken brädor och ett par moderna och stilrena ben. Hur mycket material du behöver beror naturligtvis på hur du vill att sängbordet ska se ut.

Fjärderlampa – Fjäderlampan från Eos blev otroligt populär under förra året och än idag regerar den i många svenskars hem. Lampan kan dock vara kostsam, men du kan göra en helt egen med hjälp av fjäderband och en vanlig rislampa. En rislampa kan du lyckas få för bara en 50-100 kronor och fjäderband hittar du i de flesta fall i en hobbybutik.

Egna tavlor – Har du tröttnat på att ha samma konst i hemmet som alla andra? Då kan det vara hög tid att testa på att göra din alldeles egna konst. För det första blir ditt hem personligare än någonsin och för det andra kan du anpassa färger och motiv efter eget intresse.

Leave a Comment