Så inreder du med textilier

En så enkel sak som nya textilprodukter kan förnya hela hemmet. Hur gör inredningsproffsen när de skapar och pyntar med tyger? Fortsätt läsa för att få smarta tips på hur du inreder med textilier!

Avkopplande med naturfärger

Att i inredningsväg återskapa känslan av natur, exempelvis av träd, blommor och vatten, är både enkelt och effektfullt för trivseln och välmåendet i hemmet. Genom att använda textilier i naturfärger, gärna sådana färger som går ton i ton med trämöbler eller som har inslag av hav och skog får hela rummet en harmonisk känsla. Det är avsevärt lättare att koppla av i ett rum med naturfärger. Prova själv! Tack vare en jotex rabattkod får du många möjligheter att experimentera med inredning.

Omdanande med sängkläder

Nya sängkläder i en härlig nyans eller med ett vackert tryck kan också ge ett helt sovrum ett mysigt lyft och därmed ökad trevnad. Lek med färger och mönster för att skapa olika effekter i sovrummet. På våren och sommaren brukar sängkläder i pastellfärger vara att föredra för att man vill skapa en ännu starkare känsla av ljus och luftighet. Med exempelvis blomtryck på sänglakanen kan ett annars ganska så minimalistiskt sovrum få en snabb romantisk makeover.

Gardiner, prydnadskuddar och filtar

Precis som nya sängkläder verkligen kan omskapa ett helt rum kan gardiner, prydnadskuddar och filtar göra all världens skillnad för inredningsstilen. Var inte rädd för att mixa olika färger och mönster för att skapa ett unikt hem med hjälp av textilier av olika slag.

Mörkläggande med gardiner

På våren och sommaren är det alltid en lika vacker idé att skala av så mycket som möjligt av gardinerna och prydnaderna i fönstret. Underbara ljus! Men viktigt att komma ihåg är att ju färre och kanske nättare gardiner, desto mer ljusinsläpp dygnet runt. Så skaffa gärna ett par mörkläggningsgardiner som du enkelt kan dra bort och för fönstret så att du slipper störas av ljuset i arla morgonstund.

Lyxigt med badlakan

Tjocka, mjuka samt kvalitativa badlakan och handdukar i prydliga högar i badrummet är ypperliga exempel på hur att inreda med textilier kan skapa en omedelbar air av lyx. Dekorera även med ljuslyktor, doftljus, blommor och skålar för extra badrumsmys.

Personligt med mönstermixar

Det här med mönsterkrockar kan kännas lite sådär, men på senare år har det varit trendigt att mixa mönster som egentligen inte går ihop. På något sätt funkar det ändå. Hemmet blir minst sagt personligt. Det är inte så dumt att låta den egna stilen lysa igenom så totalt.

Trendigt med väggtextilier

Gobelänger och väggkonst kan låta väldigt gammaldags men just nu är att ha textilier på väggarna trendigare än trendigast. Kanske att du kan väva eller sy något själv?

Prydligt med draperier

Draperier skapar nya förvaringsmöjligheter i hemmet – utan att behöva bygga nya garderober eller klädkammare. Välj en vägg och/eller ett hörn att använda som förvaringsutrymme, häng upp en stång och skaffa ett vackert tygdraperi.

Ombonat med plädar

En pläd som ligger draperad över soffan eller fåtöljer inger både ett tjusigt och ombonat intryck. Välkommen hem!

Leave a Comment