Hållbarhet och återbruk

Det har blivit allt mer populärt att vara miljömedveten och tur är väl det. Det är inte längre bara kläder som ska återbrukas, återvinnas eller köpas begagnat, utan det här är en trend som man även kan se i inredningsvärlden. Både i inredningstidningar och på nyhetssajter kan man läsa om olika tips för att få ett mer hållbart hem, men hur ska man tänka och vad betyder det egentligen?

Hållbarhet: Vi ska ha ett mer hållbart tänk när vi inreder våra hem. Ett sätt att vara mer hållbar är genom att handla inredning i andra hand eller tänka väldigt minimalistiskt när vi shoppar. Välj hellre ut några få saker som du verkligen fattar tycke för istället för flera små saker som du ändå kommer slopa inför nästa trendsäsong.

Återbruk: Istället för att köpa nya möbler och inredning så fort trenderna svänger så kan du återbruka det du redan har hemma. Du kan t.ex. måla om gamla möbler och ge de en ny känsla eller varför inte använda gamla lakan och gardiner till att sy ett lapptäcke till soffan. Med lite målarfärg kommer du långt och gamla glasflaskor kan med fördel bli supersnygga vaser.

Leave a Comment