Jordnära 80-tal

År 2020 kommer verkligen att bjuda på en resa tillbaka i tiden när det kommer till de inredningstrender som man har att vända sig till. Sanningen är att det kommer bli en hel del inslag från både 70- och 80-talet, speciellt när det kommer till växter och applikationer på diverse tyg, t.ex. på prydnadskuddarna i soffan. Här kommer du att få läsa mer om några av de inredningstrender som du har att se fram emot inför det nya året. Antingen anammar du ingen, väljer ut några få eller förändrar stilen i ditt hem helt.

Jordnära och mjuka färger och toner

Något som verkligen kommer att sätta tonen för 2020 är de färger som vi kommer att använda oss av. Istället för de kalla, grå tonerna, satsar vi nu hellre på lite mer värme. In i vår hem kommer färgen beige igen, men har nu också sällskap av ljusbrun, pastell och en klassisk blå färg. Om du vågar så ändrar du färg på väggarna. Annars kan du istället satsa på möbler i dessa färger, dekorationer eller varför inte textilier. Väljer du dekorationer så har du bland annat exklusiva alternativ från Matti Klenell och billigare alternativ från HM Home, båda med rätt färgsättning.

Mjuka, runda former

Vi uppskattar starkt att även 2020 kommer att präglas av de mjuka och runda bågarna. Dessa runda former kommer man bland annat att kunna se på valv och bågar över dörrarna, men även på konst, tapeter, kuddar och mycket mer. Den som är modig skaffar sig en spegel med bågform likt en dörr. Dessa speglar är stora och passar därför utmärkt för den som vill skapa en illusion av ett större utrymme.

Fokus på hållbarhet

Vi fortsätter att vara mer miljömedvetna när det kommer till inredning och hållbarhet är fortfarande helt rätt. Med det menas att det är bättre att du väljer ut saker som kanske är lite dyrare, men som du kommer att vara nöjd med längre, än att plocka på dig ting bara för att de är billiga. Var lugn, du kommer fortfarande att kunna ha ett väldigt moderiktigt hem. Det svänger nämligen inte lika kraftigt i inredningstrenderna längre och detta tack vare en större miljömedvetenhet.

Kära 80-tal

Som tidigare nämn kommer vi att få se inblickar i både 70- och 80-talet under 2020. De stora, gröna växterna som mer än gärna får ta plats på golvet är fortfarande kvar, men det blir även väldigt hett med applikationer. Applikationer kan vara allt från att du syr på en blomma på den annars tråkiga prydnadskudden till att du syr ihop en filt av restbitar du har liggandes hemma. Här är det fritt fram att blanda olika mönster, leka runt med diverse färger eller varför inte blanda olika stilar lite som du önskar.

Leave a Comment