Skapa ett feminint och trendigt vardagsrum

Försöker du få till den där feminina och lyxiga känslan i ditt hem, men misslyckas gång på gång? Oroa dig inte! Att inreda i hemmet är inte alltid så lätt som man kan tro. I många fall är det också en kostsam historia, åtminstone om man ska byta ut väldigt mycket.

Man kan säga att det finns två stilar som kommer att vara mycket eftertraktade under 2020. Den första är den konstnärliga looken med lite mörkare toner och hårda kanter a la 70-tal, och den andra är den mjuka, lyxiga, bohemiska och kvinnliga stilen. Det är sedan länge känt att asiatisk design och klassisk skandinavisk design går väldigt bra ihop, men vill du lyckas med den här inredningsstilen behöver du se till att hålla tillbaka mycket på det mörka, t.ex. mörka träslag, mörka väggar m.m. Istället för svärta så är det ljusa träslag som gäller, vita väggar, puderfärgade toner och jordnära och miljövänliga material. Sammetstyget som var så otroligt populärt under 2019 har nu bytts ut till manchester.

Så lyckas du med stilen

Hur ska du då göra för att se till att lyckas med inredningsstilen så bra som möjligt? Vi har några tips som du bara inte får missa!

  • Välj så mjuka material som möjligt till dina möbler och inredning. Det kan t.ex. vara teddy, fuskpäls, sammet eller manchester. Även siden går fortfarande hem!
  • Runda och mjuka former ger intryck av lyx och femininitet. Det gäller både när det kommer till möbler och små inredningsdetaljer som lampor. Försök att undvika hårda kanter i den mån det går.
  • Se till att hålla samma mjuka toner på alla ting. En mild och mjuk skala av pudriga nyanser går alltid hem.
  • Du kommer att behöva konst i ditt hem för att skapa personlighet och den rätta känslan. Här rekommenderar vi att du satsar på organiska former i t.ex. keramik eller i trä och de får mer än gärna vara handgjorda. Den här typen av dekorationer kommer skapa det där lilla extra som får hemmet att kännas bohemiskt och varmt.
  • Du vill se till att ha en vänlig och välkomnande ton i ditt hem och då är det naturmaterial som du ska satsa på. Välj sisal, keramik, gräs, trä eller varför inte korg.

Leave a Comment