Återbruk och DIY

DIY och återbruk går nästan hand i hand. Återbruk blir det naturligtvis om du använder dig av föremål som du redan har i hemmet. Går du ut till butiken för att köpa saker för att skapa DIY-projekt så har du fortfarande bidragit till den ökade konsumtionen. Titta på vad du har i ditt hem och se om du kan använda dig av detta för att skapa ny inredning. Vi tipsar om några saker som du kanske aldrig tänkt på!

Målarfärg

Har du målarfärg som står kvar i källaren eller förrådet så är möjligheterna oändliga. Med färg kan du sätta din personliga prägel på allt från möbler till väggar, tak och golv. Istället för att köpa en ny byrå när du har tröttnat på den gamla så kan du istället måla om.

Tänk utan för det traditionella användningsområdet

För att lyckas med bra återbruk gäller det att tänka utanför boxen. Med det menar vi att du tar föremål och använder till något helt annat än de var tillverkade för. Du kan t.ex. använda glasflaskor för att skapa vackra vaser och ljusstakar, burkar och gamla konserver kan bli till söta krukor och det trasiga lakanet kan bli till städtrasor.

Våga ta hjälp av andra

Det är inte alltid som man har fantasi nog att komma på bra återbruksprojekt, så var inte rädd för att ta hjälp från andra. På internet kan du hitta mängder med hemsidor, inredningssajter och bloggar där just DIY och återbruk står i fokus. Ta hjälp och få tips!

Leave a Comment