Rätt belysning i badrummet

För att kunna välja rätt belysning till ditt badrum måste du först komma underfund med hur du använder badrummet. Ska du kunna stå och sminka dig i bra ljus? Använder du det som ett spa eller är det bara ett enklare duschrum? Fundera också vart i badrummet du behöver dina ljuskällor. När du har en klar bild över dina behov kan du gå vidare och börja fundera på vilka badrumslampor och vilken belysning som är värd att investera i.

Olika typer av ljus

Det behövs flera olika ljuskällor i badrummet. Om du ska städa behöver du ett starkt och heltäckande ljus så du ser bra. När du vill använda badrummet som ett spa och ta ett skönt varmt bad är det en fördel att använda ljus med dimfunktion. Spotlights brukar vara ett snyggt, stilrent och passande alternativ. Det är också viktigt med extra bra ljus vid din spegel eftersom det är där du sminkar dig, rakar dig och gör andra detaljrika arbeten som att noppa ögonbrynen. Det är en god idé att ha belysning både ovan och på sidorna av spegeln. Att inreda med rätt belysning kommer göra stor skillnad för badrummet.

Sätt upp lampor på väggen

Badrumsbelysning är oftast förknippat med taklampor men så behöver det faktiskt inte vara. En vägglampa kan funka minst lika bra i badrummet. Idag finns det gott om snygga vägglampor som gör sig perfekta som badrumslampor i badrummet. De kan fungera som ett bra komplement till taklamporna och de mindre lamporna.

Du bör också fundera på om du vill ha några extra funktioner, till exempel att en eller flera lampor ska tändas så fort de känner av rörelse i badrummet. Tänk inte bara på design utan välj lampor som är funktionella och som underlättar din vardag.

Leave a Comment