Tapetguiden

Det finns nästan inget enklare sätt att göra om hemma än att byta tapet! Tapeter gör otroligt mycket för ett rum och när du tapetserat om så kommer du känna att du har ett helt nytt hem!

Var inte rädd för att göra det själv! Följ bara vår guide med tips och råd så kommer det gå hur lätt och smidigt som helst!

Att välja rätt tapet

Även om du kommer tapetsera om ofta så är det viktigt med bra kvalité. Numera behöver det inte kosta dig en hel månadslön! Bläddra runt bland prisvärda vackra boråstapeter och hitta dina favoriter!

Anpassa tapeten efter storleken på rummet. Bor du väldigt litet så försök att välja ljusa färger och välj gärna en av väggarna och använd den som fondvägg.

Mönstrade tapeter kan vara hur fint som helst men tänk på att mönsteranpassning är lite knepigt om du är nybörjare och försök också föreställa dig hur mönstret kommer se ut när det sitter på alla fyra väggarna.

Om du inte ska köpa nya möbler så se till att tapeten passar in med din övriga inredning.

Planerar du att ha många tavlor uppsatta så kan det vara smart att välja enfärgade tapeter i neutrala färger.

Vill du göra ett rum extra personligt och speciellt så kan du specialbeställa fototapeter. Varför inte ha ett bröllopsfoto som tapet på en fondvägg i sovrummet? Eller kanske en tapet gjord efter den vackra bilden du tog på solnedgången under semestern?

Hur man tapserar

Många tapeter idag kallas för non-woven tapeter. De är speciellt bra för nybörjare för de sväller inte när de blir blöta vilket gör att du enkelt kan applicera tapetlim direkt på väggen och sedan direkt börja fästa dina tapeter och beskära när de sitter på plats! Non-woven är gjorda av polyster och är därför slitstarka så det är betydligt mindre risk att du råkar ha sönder tapeterna när du sätter upp dem.

Leave a Comment