Skjutdörr – smart och praktiskt

Många bostäder lider av en planlösning och inredningsstil som inte är praktisk eller estetiskt tilltalande. Oftast beror det på att man har för mycket saker eller att man inte tar vara på ytorna i bostaden på rätt sätt.

Skjutdörrar för alla hem

I många bostäder tar man bort innerdörrarna eftersom de oftast är i vägen och skapar en instängd känsla i hemmet. Motsatsen till en bostad med innerdörrar är en öppen planlösning, men så långt behöver man inte gå för att skapa en mer öppen och rymlig atmosfär. Med hjälp av en skjutdörr får man möjlighet att skärma av rum när man behöver det samtidigt som man slipper bråka med en svängande dörr. Skjutdörrar fungerar för både små och stora dörröppningar och kan bidra till en mer praktisk planlösning som kan anpassas efter behov.

Använd ytorna bättre

Ett hem ska vara hemtrevligt och mysigt, men det ska också vara en plats där man känner att man har kontroll och där saker och ting fungerar. Hemmet är den enda platsen som vi själva kan bestämma över och därför är det upp till var och en av oss att ordna ett hem som är både praktiskt och hemtrevligt.

För att skapa bättre ytor i sitt hem gäller det att ha ordning och reda. Även om man har många saker finns det goda möjligheter att hålla ordning. Det viktigaste är att hålla golv och bordsytor fria från saker genom att använda sig av smarta förvaringsmöjligheter. Då blir det enklare att städa och hålla rent, men hemmet blir framförallt mer hemtrevligt.

Planlösningen gör mycket för hemmets atmosfär. Egentligen spelar det ingen roll vilken planlösning man har, huvudsaken är vad man gör med den. Det gäller att möblera på ett sätt som gör att hemmet blir harmoniskt och som gör att var möbel får sin plats.

Leave a Comment