Inredning som hobby? Fixa golvslipning

Ett vackert trägolv slits med tiden och tappar en del av sin forna glans, men det kan lätt och snabbt åtgärdas med hjälp av en golvslipning. Det gör att hela bostaden får ett rejält lyft och blir fräschare. Välj gärna att lägga ett trägolv när du vill göra en långvarig investering för dig och din bostad.

Inredning som hobby sliter på golvet

Många har inredning som hobby, men att flytta runt på möbler på ett trägolv är något som sliter väldigt mycket på det. Även tidens tand och naturligt slitage sliter på ett trägolv, men det blir knappast bättre av att flytta tunga möbler över golvet bara för skojs skull. Man kan själv underlätta slitaget genom att minska påfrestningen på golvet. Det gör man enklast genom att fästa så kallade möbeltassar under stolsben, bordsben och övriga möbler som skapar lägre friktion mot golvet.

Slipa upp golvet

Ett trägolv är något av de bästa golven man kan ha. Trä är mycket slitstarkt och när det är nedslitet och tråkigt är det bara att ge det en golvslipning och eventuellt lite lack eller olja för att det ska bli som nytt igen. Man behöver alltså inte byta ut ett slitet trägolv i första taget, vilket gör ett trägolv till ett tacksamt golv och det blir en bra investering både för plånboken och miljön för en lång tid framöver. Dessutom räcker det att byta ut enstaka plankor om man spiller något på golvet eller om en planka skulle spricka eller gå sönder.

Även parkettgolv av bra kvalitet är ett bra val om man vill göra en investering i bostaden. Det går utmärkt att slipa upp ett parkettgolv några gånger förutsatt att det är tillräckligt tjockt. Vill man att golvet ska ha en garanterad lång livslängd är det ändå bäst att välja ett trägolv av äkta trä till bostaden.

Leave a Comment